RV & PC Lelyruiters

De vereniging
RV en PC Lelyruiters is in 2002 opgericht uit een fusie van RV Lelystad en de RV Suyderseeruiters. De vereniging heeft als doel iedereen op een verantwoorde manier te leren paardrijden, met de nadruk op plezier en prestatie.

Door de inzet van veel enthousiaste leden zijn de Lelyruiters uitgegroeid tot een bruisende vereniging. Zowel jong als oud kan op zijn of haar manier de paardensport bedrijven.

Bij de vereniging wordt er niet alleen individueel maar ook in teamverband gereden. Op dit moment telt de vereniging ongeveer 100 rijdende leden en een aantal donateurs.

Jong & oud
De doelstelling van de vereniging is om jeugd (8 t/m 18 jaar) en volwassenen met hun pony of paard een zo hoog mogelijk niveau te laten behalen in de sport. De leden kunnen daarom kiezen voor 1x in de week instructie. De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs en daarvoor worden de rijhallen van Manege Lelystad afgehuurd.

Het aantal leden dat veelvuldig aan wedstrijden deelneemt is flink gegroeid en de resultaten liegen er daarom niet om. Er zijn al meerdere leden geweest die zowel voor het springen als de dressuur aan grote kampioenschappen (Gelderse en Nederlandse) hebben deelgenomen.

In het indoorseizoen organiseren de Lelyruiters 4 indoor-dressuurwedstrijden op Manege Lelystad voor pony’s en voor paardencombinaties. En in de zomermaanden worden er traditiegetrouw op het terrein van Manege Lelystad twee outdoorconcoursen georganiseerd.

Voor wedstrijd details: Ga naar tabblad Wedstrijden.