RV & PC Lelyruiters

De vereniging
RV en PC Lelyruiters is in 2002 opgericht uit een fusie van RV Lelystad en de RV Suyderseeruiters. De vereniging heeft als doel iedereen op een verantwoorde manier te leren paardrijden, met de nadruk op plezier en prestatie.

Door de inzet van veel enthousiaste leden is de vereniging uitgegroeid tot de meest actieve paardensportvereniging van Lelystad. Zowel jong als oud kan op zijn of haar manier de paardensport bedrijven.

Bij de vereniging wordt er niet alleen individueel maar ook in teamverband gereden. Op dit moment telt de vereniging ongeveer 100 rijdende leden en een aantal donateurs.

Jong & oud
De doelstelling van de vereniging is om jeugd (8 t/m 18 jaar) en volwassenen met hun pony of paard een zo hoog mogelijk niveau te laten behalen in de sport. De leden kunnen daarom kiezen voor 1 keer in de 2 weken instructie. De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs en daarvoor wordt de rijhal van Manege Lelystad afgehuurd.

Het aantal leden dat regelmatig aan wedstrijden deelneemt is flink gegroeid. Er zijn ook al meerdere leden geweest die voor het springen en/of de dressuur aan grote kampioenschappen (Gelderse en Nederlandse) hebben deelgenomen.

In het indoorseizoen organiseren we vier indoor-dressuurwedstrijden op Manege Lelystad voor pony’s en voor paardencombinaties. In de zomermaanden worden er op het terrein van Manege Lelystad vier outdoorconcoursen georganiseerd. De wedstrijd in juni staat in het teken van de Clubkampioenschappen van onze vereniging.