Evenementen / Activiteiten Agenda Lelyruiters

mei
17
do
2018
Thema-avond Longeren met Lammert Haanstra @ Manege Lelystad
mei 17 @ 19:00 – 22:00

Leer beter longeren van Lammert Haanstra

Op onze eerste Lelyruiters thema-avond van dit jaar ontvangen we Lammert Haanstra. Behalve als dressuur- en men-instructeur staat Lammert bekend als de longeerspecialist van Nederland. Veel paardenliefhebbers in Nederland en zelfs daarbuiten leerden al van hem hoe je het beste je paard longeert. We zijn er trots op dat Lammert speciaal voor de Lelyruiters naar Lelystad komt voor een clinic over goed en paardvriendelijk longeren.

Deze thema-avond wordt gehouden op donderdag 17 mei bij Manege Lelystad. De aanvang is 19:00 uur. De toegang bedraagt € 10,-. Niet leden zijn ook van harte welkom en betalen € 15,-. Ben je lid van de Lelyruiters dan kun je je vanaf nu aanmelden door een e-mail te sturen naar evenementen@lelyruiters.nl. Wanneer je geen lid bent dan kun je je aanmelden vanaf 15 april. Wacht dus niet te lang met inschrijven, want het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven verplicht tot betalen

 

Positief en effectief longeren

Longeren is een positieve en effectieve manier om met je paard te werken, als je het doet op een manier die het paard helpt om gebalanceerd en ontspannen te lopen. Je paard leert dat hij zich prettig voelt bij de manier waarop jij hem laat bewegen.
Longeren is een belangrijk onderdeel van de training van je paard. Maar het is meer dan dat. Het geeft ook een goede basis voor een betere relatie.

Wil jij goed leren longeren zodat:

  • Je weet welke positie je het best kunt innemen en hoe je je lichaamstaal inzet wanneer je je paard longeert.
  • Je  inzicht hebt in de lichaamstaal van het paard en hoe je die kunt gebruiken
  • Je weet hoe je je paard kunt helpen om te ontspannen voorwaarts neerwaarts te lopen aan de longe
  • Je weet hoe je je paard kunt laten buigen in zijn hele lijf 
  • Je leert waarom je paard soms niet naar je luistert en hoe je dat oplost.

Dankzij deze inzichten wordt longeren meer dan alleen maar rondjes lopen. Terwijl je je paard gymnastiseert, werk je aan een goede relatie. Je leert je paard begrijpen en je paard begrijpt jou beter, waardoor hij beter met je zal meewerken. Deze avond mag je dus niet missen!

jun
10
zo
2018
Outdoordressuurwedstrijd pony’s en paarden BB t/m M2
jun 10 hele dag
aug
26
zo
2018
Outdoordressuurwedstrijd pony’s en paarden BB t/m M2
aug 26 hele dag
sep
16
zo
2018
Outdoordressuurwedstrijd pony’s en paarden BB t/m M2
sep 16 hele dag
dec
22
za
2018
Oliebollenavond 2018 @ Manege Lelystad
dec 22 @ 19:00 – 23:00