Wedstrijdverslag 6 februari 2005

Zaterdag organiseerden de Lelyruiters op Manege Lelystad een dressuurwedstrijd voor pony’s. Aan de start verschenen 50 combinaties in de klasse B t/m M2.

In de klasse B/C won Tina Stuart met Sundance de 2de prijs.

In de klasse B/D won Lisette Dam met Chanel de 2de prijs en Daisy v Garderen met Pirosna de 3de prijs. In de klasse B/E won Sasja v Kerkwijk met Bonita de 1ste prijs en Dominique Schut met Muwalda de 2de prijs. Springruiter Laurens Somer (deelnemer van het RBBA-talentenplan) bewees dat hij ook een super dressuurproef met zijn pony Salanda kan rijden en viel maar net buiten de prijzen maar verdiende wel een winstpunt.

De klasse L1/AB werd gewonnen door Daniëlle Somer met Indra. In de klasse L1/DE won Eline vd Voort (deelnemer RBBA-talentenplan) ex-equo de 3de prijs.

In de klasse L2/DE won Joy vd Valk met Bendigo de 1ste prijs, Loes vd Berg met Rosan de 2de prijs en Amy v Kuler met Melano de 3de prijs.

In de klasse M1/D was de 1ste prijs voor Kim Haslinghuijs met Lest Best en de 2de prijs voor Tina Stuart met Arixtocraat.

Winstpunten waren er in de klasse B/C voor Noëlle Venema met Princess. In de klasse B/DE voor Mila Teule met Angelo, Femia v Stiphout met Mabel en Daisy Klomp met Dylan.

Zondag ging het pony viertal (olv Miriam vd Laan en Ringje vd Valk) en reserves, Joy vd Valk met Bendigo, Kim Haslinghuijs met Lest Best, Tina Stuart met Arixtocraat, Loes vd Berg met Rosan en Amy v Kuler met Melano, naar de selectiewedstrijd Kür op Muziek te Schipluiden. Zij lieten daar de bezoekers kippenvel krijgen van hun super Kür op Muziek. De beide jury’s zetten ze unaniem welverdiend op de 1ste plaats. Zondag 13 februari gaat het viertal naar Dronten. Mochten zij daar weer winnen dan hebben zij zich definitief geplaatst voor de NK.

Zaterdag 12 februari gaan Tina Stuart met Sundance (klasse B/C) en Kim Haslinghuijs met Lest Best (klasse M1/DE) naar de Regio Kampioenschappen voor pony’s. Kim gaat zich zelfs proberen te plaatsen voor de NK.