Wedstrijdverslag 13 maart 2005

Zaterdag ging het ponyviertal van de Lelyruiters naar de Nederlandse Kampioenschappen Kür op muziek te Wanroij.

De vier amazones en reserve, Joy vd Valk met Bendigo, Tina Stuart met Arixtocraat, Kim Haslinghuijs met Lest Best, Loes vd Berg met Rosan en Amy v Kuler met Melano reden olv Miriam vd Laan, op een klein foutje na in de galop, een super Kür. Het publiek was enthousiast. Sommige gingen er al vanuit dat ze de kampioen hadden zien rijden.

Maar de jury was een andere mening toebedeeld. Groot was de teleurstelling toen bekend gemaakt werd dat ze op de zesde plaats geëindigd waren. Maar als je van de zestien beste viertallen van Nederland eindigt op de zesde plaats is dat toch ook een hele goede prestatie.

Op manege Lelystad hadden de Lelyruiters een dressuurwedstrijden voor paarden georganiseerd. In de klasse B won Charonne Visser met Minnert de 2de prijs. In de klasse L1 vielen Linda de Vries met Muoike en Ilonka Boerkamp met Chippendale in de prijzen.

Zaterdag ging Sigrid Boddeus (deelnemer RBBA-talentenplan) met haar paard Caratus naar een dressuurwedstrijd te Almere. Zij startte voor het eerst in de klasse M1 en won de 1ste prijs.

Wendy Wisse ging met haar paard Dancer naar een springwedstrijd te Kampen. Zij won in de klasse B de 4de prijs.